Gratis E-book!
Met 3 tips voor een betere ademhaling

Page content

Kinderen

Ik werk met kinderen vanaf ongeveer 6 jaar (is je kind jonger dan 6: email me en ik kan je wel wat tips geven).

De Buteyko cursus vioor kinderen

Kinderen leren ademhalingsoefeningen die speciaal voor hen ontworpen zijn. Het hangt wat van het kind af, maar vanaf een jaar of 12 kunnen sommige kinderen met de volwassenen meedoen.

De oefeningen zorgen dat de ademhaling stap voor stap rustiger wordt. Kinderen doen deze oefeningen drie keer per dag, en zijn er dan elke keer ongeveer 15 – 20 minuten mee kwijt.

In de loop van de weken zal je merken dat het kind meer ontspannen wordt, dat het meer energie krijgt, zich beter kan concentreren, en dat ziektes zoals astma, eczeem, hooikoorts en allergieën langzaam verdwijnen.

Snelle progressie

Werken met kinderen is dankbaar werk omdat ze vaak snel opknappen. Is hun ademhaling helemaal herstelt (vaak is dat na twee tot drie maanden), dan stoppen ze met de oefeningen.

Individueel

Ik werk meestal individueel met kinderen. Zo’n traject dat bestaat uit tenminste twee consulten in mijn praktijk in Zevenaar en telefonische begeleiding. Na die eerste twee consulten kijken we wat het beste bij het kind (en de ouders past): langskomen in Zevenaar, Skypen, bellen.

Ik blijf altijd beschikbaar: met kinderen werken is geweldig leuk, en mijn doel is de gezondheid van het kind te doen herstellen. Ze hebben daarna een leven lang profijt van een rustige en ontspannen ademhaling.

Het eerste consult duurt ongeveer 2 uur. Het tweede consult is wat korter (1 tot 1,5 uur).

Het is essentieel dat tenminste één ouder (verzorger) aanwezig is bij deze consulten.

Cursustarief

Het totale cursustarief (consulten, materialen en verder begeleiding) is € 425.

Aanmelding

Heb je nog vragen, of wil je een kind aanmelden?

Bel of email.

Dick Kuiper
0316 – 76 90 93

Buteyko Instituut Nederland
Botterland 89
6903 ZC Zevenaar

dick.kuiper@buteyko-instituut.nl

 


Algemene Leveringsvoorwaarden