Gratis E-book!
Met 3 tips voor een betere ademhaling

Page content

Waarom zou ik de Buteyko Methode bij het Buteyko Instituut Nederland leren?

Dick Kuiper Buteyko TherapeutEen goede vraag.

Wanneer je Buteyko leert wil je er zeker van zijn dat je met een therapeut in zee gaat die veel ervaring heeft en de klappen van de zweep kent.

Zoals ik eerder gemeld heb, er is steeds meer kaf onder het koren. Kies een goede therapeut!! Het kan het verschil betekenen tussen succes en gefrustreerd Buteyko erbij neer gooien. Laat ik een aantal afwegingen op een rij zetten:

* Ik ben ervaringsdeskundige: Ik heb mijn eigen astma genezen met de Buteyko Methode.

* Ik heb van 1994 tot 2000 in Nieuw Zeeland gewoond, waar ik ben opgeleid door het Buteyko Institute of Breathing and Health (BIBH).

* Ik ben in 2000 teruggekomen naar Nederland en heb sindsdien met ruim 2.500 cursisten gewerkt. Omdat ik langdurig contact met mijn cursisten hou, weet ik wat de kritieke momenten in de training zijn. Buteyko is een proces, daarom kan je ook jaren later altijd bij me terecht.

* Ik heb in 2006 het boek “Leven zonder Astma dankzij de Buteyko Methode” geschreven. Het boek heeft onlangs zijn 2-e herdruk beleefd.

* Ik heb met vele bekende Buteyko Therapeuten samengewerkt, zoals Jennifer Stark (Nieuw Zeeland), Patrick McKeown (Ierland), Christopher Drake (Bangkok) en Vladimir Sukhonosov (Rusland). Binnen de Buteyko Methode zijn er duidelijk verschillende visies over hoe men moet werken (van de nadruk op “puur ontspannen” tot het met “push oefeningen” jezelf onder grote druk zetten). Omdat ik met vele therapeuten heb samengewerkt, ken ik deze verschillende benaderingen goed en kan ik een inschatting maken welke aanpak bij jou het beste zal werken.

* Mijn cursussen worden erg goed gewaardeerd (lees ook de verhalen van de cursisten op deze website). Daar ben ik erg blij mee.

* Ik ben lid van een aantal Buteyko verenigingen. Wat ook betekent dat, mocht er tijdens de cursus iets gebeuren waarvoor we een second opinion willen, dit gemakkelijk te regelen valt. Zo heb ik veel contact met Patrick McKeown (hij is nog door Buteyko-zelf opgeleid).

* Ik heb in 2008 de Buteyko Academie opgericht, en heb hier ongeveer 70 mensen opgeleid tot Buteyko Therapeut.

Heb je nog vragen?

Buteyko leren kan het beste zijn dat je ooit gedaan hebt.

Heb je nog vragen: Neem Contact met me op.

Dick Kuiper

Volgende vraag bij FAQ