Gratis E-book!
Met 3 tips voor een betere ademhaling

Page content

Comment Section

6 reacties op “Neuspoliepen


Door Ineke meijboom op 17 november 2019

Ik wil graag meer weten over neuspoliepen. Ontstaan enz. Bij mij blijkt het zo erg te zijn, dat ik nu onder het mes moet, neus vol poliepen en kan al jaren niet meer door mijn neus ademen daardoor. Zie er wel tegenop maar heb geen keus meer. Van alles geprobeerd alternatief maar helaas.


Door Dick-Kuiper op 28 januari 2020

Hallo Ineke,

Buteyko ziet ze als een (beetje dom) verdedigingsmechanisme van het lichaam. De bedoeling er van is de ademhaling te verminderen. Het beroerde is echter dat mensen door de mond gaan ademen, en verder van huis zijn. Als je CP hoog genoeg is, hebben neuspoliepen geen kans.


Door Anne op 15 februari 2020

ik heb ook neuspoliepen; is een operatie noodzakelijk of kan het overgaan door de juiste ademhaling


Door Dick-Kuiper op 17 februari 2020

Hallo Anne,

Ik heb verscheidene keren meegemaakt dat iemand met neuspoliepen een operatie kon voorkomen omdat de neuspoliepen wegtrokken toen de ademhaling rustiger werd. Maar som begin iemand te laat aan Buteyko en is het erg lastig de oefeningen te doen. Het vervelende van zo’n operatie is trouwens dat de neuspoliepen na een tijdje vaak terugkomen. Dit omdat er niets aan de onderliggende oorzaak (een zware, diepe ademhaling) gedaan is.


Door Ineke Meijboom op 29 februari 2020

Ik heb uit onwetendheid te lang gewacht tot mijn neuspoliepen zo groot bleken dat ik geen keus meer had. Achteraf denk ik dat mijn nachtelijke benauwdheid in 2010 mogelijk ontstaan is door neuspoliepen, die weer ontstaan waren door chronische hyperventilatie die ik ontwikkeld had door de stress op mijn toenmalige werk … Als ik toen wist wat ik nu weet, had ik het heel anders aangepakt. In 2013 Buteyko cursus gedaan, toen bleek ik al poliepen te hebben, maar was zo geschrokken bij de KNO arts, dat ik daar niets mee gedaan heb, en geprobeerd het op allerlei alternatieve manieren om van mijn inmiddels astmatische klachten af te komen. Tot mijn acupuncturiste (waar ik vorig jaar mee in zee ben gegaan) tenslotte opperde om eens te laten kijken wat mijn neus zo blokkeerde. Ik was bang, maar heb de stoute schoenen aangetrokken en naar een KNO arts gegaan… de verstopping was inmiddels zo ernstig geworden, dat ik geen keus meer had en dus geopereerd moest worden…. Inmiddels is dat gebeurd 17 januari en kan ik weer door mijn neus ademen, proef en ruik ik weer, en blijf doorgaan met mijn dagelijkse Buteyko oefeningen. Inmiddels zit mijn CP rond de 30 meestal, dus het gaat goed. EN ik heb er alle vertrouwen in dat het steeds beter gaat en de neuspoliepen niet meer nodig zijn. SInds ruim een week heb ik ook geen inhalator meer nodig gehad 🙂 … (Ik was dankzij de Buteyko al naar de lichtste inhalator terug gegaan, 1x per dag, en steeds vaker niet meer elke dag).


Door Dick-Kuiper op 2 maart 2020

Hallo Ineke,

Prima, met een CP van 30 moet je gemakkelijk zonder astmamedicatie kunnen. Blijkbaar is je neus een plek die snel op hyperventilatie reageert door poliepen te maken. Ik verwacht dat als je de CP hoog genoeg houdt (en 30+ lijkt me hoog genoeg) de neuspoliepen wegblijven. Rustig doorgaan, Groeten van Dick

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.