Anna

(Vermoeidheid, Allergie, Astma, Hooikoorts)

Anna heeft jarenlang met haar gezondheid geworsteld.  Dit is haar verhaal.

“Ik werk als trainer en adviseur voor het bedrijfsleven. Eigenlijk was ik vanaf mijn geboorte al allergisch voor allerlei zaken (chocola, aardbeien, kruiden, sommige waspoeders). Op mijn achtste kreeg ik hooikoorts, en later kwam hier huismijt en huisdieren bij. Toen ik volwassen was, ben ik in het ziekenhuis getest. Daar kwam uit dat ik allergisch van aanleg ben. Dit betekent dat ik gemakkelijk allergieën ontwikkel”.

“Tien jaar geleden kreeg ik de ziekte van Pfeiffer, en sindsdien ben ik eigenlijk altijd moe gebleven. Uiteindelijk heeft dit drie jaar geleden geleid tot een burn out. In deze periode werd ook geconstateerd dat ik astmatisch was, als gevolg van mijn allergieën (hooikoorts, huismijt en huisdieren). Ik kreeg Becotide van de huisarts, en ik gebruikte dit twee keer per dag”.

“Een ex-cursist van Dick Kuiper vertelde mij dat ik wellicht chronische hyperventilatie had, en dat Buteyko haar heel erg geholpen had. Daarom heb ik de Buteyko cursus in Ede gedaan. Ik merkte al snel dat ik niet meer benauwd werd, beter ademde en een rustigere hartslag kreeg”.

“Ik gebruik nu geen astmamedicijnen meer. Het gaat nog steeds heel goed. Af en toe doe ik nog de ademhalingsoefeningen. Ik ben duidelijk minder moe en slaap beter. Mijn hartslag was altijd vrij hoog, maar die is een stuk lager geworden, en ik transpireer ook veel minder. Het gaat duidelijk beter met mijn allergieën, ik gebruik geen hooikoortspillen meer”.