Kinderen

Ik werk met kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. Het kind moet eenvoudige instructies kunnen opvolgen (is je kind jonger dan 6: email me en ik kan je wel wat tips geven).


De Buteyko cursus voor kinderen

Kinderen leren ademhalingsoefeningen die speciaal voor hen ontworpen zijn. Het hangt een beetje van het kind af, maar vanaf een jaar of 12 kunnen sommige kinderen met de volwassenen meedoen.

De oefeningen zorgen dat de ademhaling stap voor stap rustiger wordt. Kinderen doen deze oefeningen drie keer per dag, en zijn er iedere keer ongeveer 15 – 20 minuten mee kwijt.

In de loop van de weken zal je merken dat het kind meer ontspannen wordt, dat het meer energie krijgt, zich beter kan concentreren op school, en dat ziektes zoals astma, eczeem, hooikoorts en allergieën langzaam verdwijnen.


Snelle progressie

Werken met kinderen is dankbaar werk omdat ze vaak snel opknappen. Is hun ademhaling helemaal herstelt (vaak is dat na twee tot drie maanden), dan stoppen ze met de oefeningen.


Individueel

Ik werk altijd individueel met kinderen. Het is essentieel dat tenminste één ouder (verzorger) aanwezig is bij de sessies. Gemiddeld denk ik dat ik een week of 10 met een kind werk. Soms hebben we elke week een sessie, som zit er iets meer tijd tussen. Dat hangt helemaal af van hoe de progressie verloopt, en wat het kind op dat moment nodig heeft.

Voor corona kwamen ouders vaak met het kind naar mijn praktijk in Zevenaar. Maar sinds corona werk ik ook online met ouders en kinderen. En dat gaat verrassend goed.

Mijn doel is dat de ademhaling, en daarmee de gezondheid, van het kind herstelt. Ze hebben daarna een leven lang profijt van een rustige en ontspannen ademhaling.


Cursustarief

Het totale cursustarief (consulten, materialen en verder begeleiding) is € 450.


Aanmelding

Heb je nog vragen, of wil je een kind aanmelden? Neem contact op.

E-mailen is werkt het best en snelst:

     dick.kuiper@buteyko-instituut.nl

Wil je telefonische met me overleggen, dan kan dat altijd. Maar  e-mail me dan eerst, en dan maken we een belafspraak.


Dick Kuiper