Bea

Slecht slapen, Slaapapneu, Vermoeidheid

Bea is een Belgische vrouw van 57 die in april 2014 naar de Buteyko cursus in Ede gekomen is, een kleine 200 kilometer rijden van waar ze woont. De belangrijkste reden waarom ze Buteyko wilde leren was dat ze erg slecht sliep.

Dit is haar verhaal.

“Er waren vele redenen waarom ik naar het Buteyko Instituut Nederland kwam, maar de belangrijkste was wel dat ik erg slecht sliep”.

“Ik had ’s nachts last van slaapapneu waarbij mijn adem langere tijd stopte en ik naar adem happend wakker schrok”.

“Verder ging mijn neus vaak dicht zitten, vooral ’s nachts. Al met al sliep ik slecht, met soms zelfs een slapeloze nacht”.

“Nu, een half jaar verder met Buteyko, slaapt ik veel beter. Ik heb nooit meer een apneu en mijn slaapkwaliteit is heel veel beter nu. Ik lig nog wel eens wakker maar meestal slaap ik heerlijk. Ik hou mijn neus open met de Neusopener (een eenvoudige oefening die je leert tijdens de Buteyko cursus), en dat werkt geweldig”.

“Mijn Controle Pauze (een test waarmee je kan kijken hoe zwaar je ademt) is verdubbeld: van 12 naar ongeveer 25. Ik ben daarmee prima tevreden. Ik doe nog een Buteyko oefening als ik opsta en voordat ik ga slapen”.

“Ik doe aan cross training en kan nu met de mond dicht sporten”.

“Ik ben zo blij dat ik Buteyko geleerd heb”.