Kennismaking met  Buteyko

Je weet dat je verkeerd ademt, en herkent jezelf in de symptomen van chronische hyperventilatie.

Je voelt aan alles dat beter leren ademen de sleutel is tot een betere gezondheid.

Maar je twijfelt of Buteyko die sleutel is.

Je bent niet alleen. Ongeveer 25 jaar geleden stond ik ook voor die keuze. Ik had astma, en de belofte van Buteyko dat mijn astma zou genezen wanneer ik rustig zou ademen was erg aantrekkelijk. Gelukkig heb ik uiteindelijk de stap gewaagd. Maar ook ik heb lang geaarzeld.  

Om je beslissing wat gemakkelijker te maken, heb ik de online introductiecursus Kennismaking met Buteyko ontwikkeld. We gaan samen met de Buteyko Methode aan de slag. We kijken naar de basisprincipes van goed, gezond ademen. En je leert een aantal Buteyko ademhalingsoefeningen (en merkt al snel dat het rustige ademen je goed doet).

Kennismaking met Buteyko Online Cursus

Kennismaking met Buteyko

 • Korte online introductiecursus
  (ontwikkeld en gegeven door Dick Kuiper) 
 • Ontdek op een gemakkelijke manier of de Buteyko Methode bij je past
  (voordat je eventueel een volledige Buteyko cursus gaat volgen)
 • Ontwikkel een diep inzicht in wat goed, gezond ademen is
  (en waarom veel advies dat je elders krijgt meer kwaad dan goed doet)   
 • Leer je ademhaling correct meten met de Controle Pauze
  (en vermijd de 4 fouten die bijna iedereen maakt)
 • Leer een aantal essentiële Buteyko ademhalingsoefeningen
  (en zie de komende weken je ademhaling en gezondheid sterk verbeteren)

De laatste 23 jaar heb ik duizenden mensen begeleid bij het aanleren van de Buteyko Methode en het rustig maken van de ademhaling. En een groot gedeelte van hen is heel tevreden met wat ze bereiken.

 • De Buteyko Methode krijgt gemiddeld een 8,1 van mijn cursisten.
 • Op de vraag "Stel je komt in gesprek met iemand die dezelfde gezondheidsklachten heeft als jij.  Zou je die persoon mijn Buteyko cursus aanraden?" antwoordt meer dan 90% met "ja".

Maar ik besef ook dat het een hele stap is om je op te geven voor een cursus.

 • Het vraagt tijd (je zal een paar maanden lang een uur per dag moeten oefenen), 
 • De cursus vraag een redelijk financiële investering (een volledige groepscursus is €350).
 • Ik kan je niet garanderen dat al je klachten gaan verdwijnen (ook al weet ik dat rustig ademen je veel gaat brengen).  

Ik heb daarom een korte online introductiecursus gemaakt, en die de naam "Kennismaking met Buteyko" gegeven.   

Ik heb deze cursus zo ontworpen dat we echt bezig gaat met het verbeteren van je ademhaling. Je gaat een aantal Buteyko ademhalingsoefeningen leren, en mijn doel is dat je ademhaling al duidelijk verbetert en je merkt dat Buteyko je goed doet.

Overzicht Online cursus Kennismaking met Buteyko
€ 57
€ 37,-

Kennismaking met Buteyko

Met deze online cursus kan je vandaag al beginnen met het verbeteren van je ademhaling en gezondheid.

Omdat ik heel graag wil dat je echt met de Buteyko Methode aan de slag gaat, heb ik de prijs voor deze introductiecursus erg laag gehouden. Maar besluit je te starten, neem de cursus dan wel erg serieus. Ga echt aan de slag met wat je leert in deze cursus. En dan zal je ervaren welke geweldige positieve invloed de Buteyko Methode op je gezondheid kan hebben. 

Adrie

Ik heb bij jou de cursus gevolgd. En met goed gevolg, ik ben direct gestopt met de luchtwegverwijder; sinds 2 maanden is het gebruik van onstekingsremmer geheel beëindigd. Ik ben ook gestopt met een medicijn voor plasproblemen i.v.m. prostaatvergroting. De problemen met plassen zijn sterk gereduceerd. Ook diverse andere klachten, zoals spierpijn in de nacht, zijn sterk afgenomen. Ik ben dus positief over je Buteyko werk. Zo heb ik een buurtgenote met astma verwezen naar jouw trainingen. Ze is ook in april bij jou op cursus geweest.

Marjan

Dick, ik ben nog steeds heel dankbaar dat ik die gevolgd heb. Ik haal de laatste tijd een pauze meer dan een minuut. Het gaat heel goed, nooit meer een puf gebruikt, ik sport, zwem straks weer iedere dag. Dick dit alles geeft zoveel levensvreugde, ook praat ik over Buteyko waar het kan. Dit wel zo'n goede Therapie hoop zó dat veel mensen het ontdekken.


Renate

Ja, Dick, door o.a. jouw behandelingen, inmiddels een aantal jaren geleden, ben ik van een aantal problemen af. Een aantal mensen is er nog steeds niet van overtuigd dat met ademhaling zo veel meer bewustzijn van het lichaam te bereiken is. Het is GOUD zoals ik bij jou leerde. En verlichting van pijn en ziekte! Ik wens jou veel plezier met de cursussen!

Online introductiecursus "Kennismaking met Buteyko"

Kennismaking met Buteyko Modules

12
Modules

Stap voor stap 

maak je kennis met de
 Buteyko Methode
(en merk je dat je

ademhaling verbetert).

Kennismaking met Buteyko Videos

17

Videos

Kennisvideo's waarin alles uitgelegd wordt.

En demonstratievideo's
waarin we samen gaan oefenen.

Kennismaking met Buteyko Oefeningen

Oefeningen

Waaronder de ademhalingsoefening waarmee iedereen begint 

(en die mijn cursisten heerlijk vinden).

Kennismaking met Buteyko MP3s

2

MP3s

Twee geluidsfragmenten 

die je kan downloaden
en waarin ik je begeleid
bij het doen van
de Buteyko oefeningen.

Harrie

Dag Dick, het is een wereld van verschil met voor Buteyko. Een zegen dus dat ik de cursus bij je gevolgd heb. Nogmaals dank.


Christiaan

Ik ben jou en Buteyko heel dankbaar. Ik krijg mijn Leven terug en het lijkt zelfs energieker te worden dan toen ik veel jonger was. Het is niet gratis want ik moet er wel veel voor doen maar het is het allemaal meer dan waard, zeker weten. Buteyko is een genie (zo'n impact door zoiets eenvoudig). 


Petra

Het gaat goed met mij. Met mijn eczeem en allergieën gaat het goed. Ik heb er nog nauwelijks last van. Ik pas regelmatig Buteyko toe en dat bevalt mij prima. Ik heb diverse mensen al op de Buteyko methode gewezen en jouw naam genoemd. Bedankt voor alles.


Klaar voor de start?

Thea

Beste Dick, ik moet je even wat vertellen. Ik ben gister sinds 9 jaar weer op het strand geweest. Helemaal zelf gelopen in 3 etappes de duinen overwonnen , en de adem techniek toegepast , was nu sneller weer in een rustige ademhaling zodat ik weer verder kon, in het mulle zand werd iets moeilijker, maar wat was het geweldig om dit weer te kunnen. Dankjewel is niet genoeg maar wel t meest oprechte ##DANKJEWEL## LIEFS THEAAnnemiek

Beste Dick, sinds juni 2019 is mijn energie niveau aanzienlijk vooruit gegaan, daar ben ik zo blij mee. Dankzij jouw cursus !!! En voor mijn man is er een veel betere slaapwereld open gegaan. Hij voelt zich veel fitter bij het opstaan. Fijn hoor.


Johan

Ik voel me heel wat beter vergeleken met vorige winter. De Buteyko-oefeningen zorgen ervoor dat ik minder vermoeid ben. Ik heb terug de energie om te sporten! Ik ben dus zeer tevreden dat je me op weg geholpen hebt. Te weinig mensen beseffen het belang van een rustige ademhaling!!!