Leven zonder Astma dankzij de Buteyko Methode

Leven zonder Astma dankzij de Buteyko Methode

Lees 2 hoofdstukken van het boek

Ik heb in 2006 het boek Leven zonder Astma dankzij de Buteyko Methode geschreven. Er zijn ruim 8000 exemplaren van verkocht, en ik heb veel positieve feedback gekregen. Zo schreef Akke van der Klein (die werkt als vrijwilligster bij het Longfonds) "Dankzij het boek adem ik beter. Ik ben gestopt met Flixotide en de Salbutamol heb ik weg kunnen doen".


Omdat ik bezig ben een nieuw algemeen Buteyko boek te schrijven (er is veel nieuws te melden, het komt nog in 2022 uit), is het Leven zonder Astma boek niet meer verkrijgbaar. Maar je kan hier twee hoofdstukken van het boek online lezen. Klik op de link, en een PDF wordt geopend.

     Inhoudsopgave

     Hoofdstuk 1 (Inleiding)

     Hoofdstuk 4 (Buteyko's visie op astma)


Uitspraken van Artsen over de Buteyko Methode bij astma

Er zijn artsen die uit onderzoek of eigen ervaring de Buteyko Methode volledig steunen. Hier een paar uitspraken van hen.


"Uit mijn onderzoek blijkt dat de Buteyko Methode een veilige en effectieve methode is bij de behandeling van astma"

Patrick McHugh (Gisborne ziekenhuis, Nieuw Zeeland. Hij heeft de Buteyko Methode twee maal wetenschappelijk onderzocht. In 2003 bij volwassenen, en in 2006 bij kinderen. Beide onderzoeken zijn gepubliceerd in het medische tijdschrift New Zealand Medical Journal).


“Het heeft mijn leven veranderd. Voor Buteyko gebruikte ik mijn Ventolin vier keer per dag, samen met een ontstekingsremmer. Nu gebruik ik geen astmamedicijnen meer” 

Dr. John Stanley (Engeland) 


“Ik ben er van overtuigd dat het een spectaculaire en effectieve behandelingsmethode voor astma is. Ik aarzel geen moment bij het aanraden van de methode”

Paul J. Ameisen (Australische arts)


     Lees hier meer over het medisch onderzoek naar de effectiviteit van de Buteyko Methode bij astma.