Madelein

Astma, Hooikoorts, Allergieën, Eczeem

Madelein is een jonge vrouw met een behoorlijke ziektegeschiedenis. Buteyko heeft veel voor haar betekend.

“Voordat ik twee jaar geleden een Buteyko cursus bijwoonde, gebruikte ik tenminste vijf keer per dag Ventolin voor mijn astma. En mijn hooikoorts en allergieën maakte mijn leven tot een hel”.

“Ongeveer een maand na de Buteyko cursus ben ik gestopt met Ventolin. Ik heb meer energie en zelfvertrouwen. Dankzij de cursus kon ik aan sport gaan doen en daardoor heb ik gewicht verloren en voel ik me fitter en gezonder. Ik heb 98% minder hooikoorts en mijn huid ziet er gezonder uit – ik heb minder last van eczeem”.

“Buteyko heeft me controle gegeven over mijn astma op een manier die ik met symptoombestrijdende medicijnen nooit heb gehad”.

“De kwaliteit van mijn leven is verdubbeld, zelfs verdrievoudigd als je het vergelijkt met twee jaar geleden, voordat ik de techniek had geleerd. Ik raad de Buteyko Methode aan iedereen aan, net zoals ik eten, slapen en drinken zou aanraden. Ik had me geschikt in het feit dat ik een slaaf was van mijn astma en hooikoorts voor de rest van mijn leven – nu weet ik beter”.