Sandra

Astma, Vermoeidheid, Hooikoorts, Bronchiëctasiën

Sandra had o.a. last van astma, bronchitis, en chronische vermoeidheid. Ze leerde Buteyko en deze problemen behoren nu tot het verleden.

“Drie jaar geleden was ik wanhopig op zoek om een manier te vinden om mijn astma en bronchitis te verlichten. Ik had vooral last van bronchiëctasiën. Ik wilde zo graag de enorme hoeveelheid medicijnen die ik al jaren gebruikte verminderen. Ik probeerde verschillende alternatieve geneeswijzen, maar niets hielp echt”.

“Ik keek naar alles dat maar enig verschil zou kunnen maken. Ik had geen energie – zelfs de was ophangen was uitputtend en ook mijn armen optillen om mijn haar te doen, kostte me moeite. Ik voelde me uitgeput als ik de trap opliep, en het leven viel me zwaar”.

“Ik had moeite met slapen en kon me niet ontspannen met mijn racende hart. Ik had voortdurend dorst en mijn ledematen waren vaak gevoelloos. Nu geloof ik dat dit de bijwerkingen waren van de zware dosis medicijnen die ik gebruikte”.

“Maar deze problemen behoren nu tot het verleden. Ik deed een Buteyko cursus en leerde de technieken die mijn hele benadering van astma veranderde”.

“Binnen een week nam mijn energie toe en voelde ik me zoveel beter. Ik volgde het programma nauwgezet en al gauw verdwenen mijn astmasymptomen. Ik kon mijn dagelijkse bezigheden met nieuwe energie aan, en zelfs vrienden en familie gaven commentaar over de verandering in mijn gezondheid. Al gauw kon ik mijn medicatie verminderen en ik heb nu controle over mijn astma met een minimale hoeveelheid medicijnen, met goedkeuring van mijn specialist”.

“Stofzuigen, tuinieren, wandelen. Ik kan het allemaal doen, zonder pijnlijke spieren. Mijn hooikoorts is zeer verbeterd en ik voel me veel positiever”.

“De veranderingen kwamen allemaal na de Buteyko cursus. Het lijkt moeilijk te geloven dat iets dat zo simpel is zo’n groot verschil kan maken. Toen de theorie achter de methode eenmaal aan me was uitgelegd, vond ik het erg logisch. Ik doe de oefeningen nog steeds want het werkt”.