FAQ


"Kan ik dankzij Buteyko genezen van astma?"


Alle astmapatiënten ademen te veel.

Daardoor verliezen ze te veel koolzuurgas. Hun lichaam reageert hierop door de luchtwegen wat te vernauwen. Zodat er meer koolzuurgas binnen blijft.  

Dat je lichaam met astma reageert op het verlies van koolzuurgas heeft te maken met je genetische aanleg. Er zijn ook mensen die veel te veel  ademen en die niet benauwd worden: zij kunnen geen astma krijgen ook al ademen ze 10 keer meer dan de norm is. Ze krijgen andere klachten.


Verdedigingsreactie

Astma is daarmee een verdedigingsmechanisme van het lichaam en kan ook alleen ontstaan wanneer je verkeerd ademt. Kijk bij de Astma voor een verdere uitleg en veel meer informatie over Buteyko en astma.

Met de Buteyko Methode leer je rustiger te ademen. Het unieke van onze aanpak is dat de oorzaak van astma wordt aangepakt, in plaats van astmasymptomen te onderdrukken met medicatie.

Wanneer de ademhaling hersteld is, kunnen astmapatiënten stoppen met het doen van Buteyko-oefeningen. Ze hebben dan geen astmasymptomen meer. Wel moeten ze op hun ademhaling blijven letten zodat ze niet opnieuw (bijvoorbeeld in een stressperiode) te veel gaan ademen. 

Leer je rustiger ademen, dan zal astma wegtrekken. Blijf je rustig ademen, dan komt het nooit meer terug.

Dit komt dus dicht in de buurt van genezing.