Karel

Longemfyseem

De Buteyko Methode heeft ook mensen met longemfyseem veel te bieden. Zoals Karel ervaren heeft.

“Met longemfyseem en een verminderde longcapaciteit vond ik tuinieren en andere activiteiten steeds moeilijker. Ik zwom en sportte regelmatig, maar dat mocht niet baten. Mijn dokter schreef verschillende soorten medicijnen voor, maar die gaven maar weinig verlichting”.

“Nadat ik vele medicijnen had uitgeprobeerd bleek uiteindelijk Atrovent Forte het beste te werken. Ik nam het drie keer per dag, maar toch moest ik mijn levensstijl en tempo aanpassen vanwege mijn ademhalingsproblemen”.

“Toen las ik in de krant over een lezing over de Buteyko Methode. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging er naar toe om te horen over deze nieuwe methode”.

“Ik besloot de cursus te volgen als een soort experiment. Ik had toch niets te verliezen en het klonk interessant. Na het aanleren van de methode heb ik mijn medicijnen met de helft teruggebracht”.

“Ik voel dat mijn gezondheid niet langer achteruit gaat. Ik kan nu meer doen dat voordat ik de cursus had gedaan. Ik heb meer energie en ik ben niet meer zo buiten adem wanneer ik in de tuin werk”.

“Buteyko heeft me geholpen en het heeft me duidelijk goed gedaan. Ik ben blij dat ik deze methode heb ontdekt”.


arrow_drop_up arrow_drop_down