FAQ


"Waarom zou ik de Buteyko Methode bij jou leren?"


Een goede vraag.

Wanneer je Buteyko leert wil je er zeker van zijn dat je met een therapeut in zee gaat die veel ervaring heeft en de klappen van de zweep kent.

Ik ben nu meer dan 20 jaar Buteyko therapeut, en moet helaas concluderen dat er kaf onder het koren zit.  Ik heb zelf een paar keer meegemaakt dat iemand bij mij een Buteyko cursus deed, en zich daarna voordeed als Buteyko therapeut. En soms hoor ik de meest vreselijke verhalen van cursisten die eerst ergens anders Buteyko geleerd hebben. Dat men maar de helft van de oefeningen geleerd heeft, geen antwoord krijgt op vragen, dat na de betaling het contact stopt, etc.

Kies een goede therapeut!! 


Buteyko Therapeuten Nederland

Ik heb bij de Buteyko Academie meer dan 100 Buteyko therapeuten opgeleid. Vaak zijn dat cursisten die ontdekt hebben wat Buteyko voor hen doet, en er als therapeut mee aan de slag willen. De opleiding tot Buteyko therapeut bestaat uit 10 dagen lessen volgen, veel lezen en oefenen, en daarna goed contact houden met de academie bij de vragen die je als beginnend therapeut krijgt.  

Een groot gedeelte van de (Nederlandse en Belgische) therapeuten die opgeleid zijn bij de Buteyko Academie is lid geworden van Buteyko Therapeuten Nederland (BTN). Ze ontvangen blijvende ondersteuning en  bijscholing. Ze zijn gewoon serieus met hun vak bezig. Je vindt ze op de website van de BTN


Dick Kuiper

Ik durf je met een gerust hard door te sturen naar de therapeuten die op die website staan. 

Maar er zijn ook mensen die perse met mij willen werken, en wel hierom:

  •  Ik ben ervaringsdeskundige: Ik heb mijn eigen astma genezen met de Buteyko Methode.
  • Ik heb van 1994 tot 2000 in Nieuw Zeeland gewoond, waar ik ben opgeleid door het Buteyko Institute of Breathing and Health (BIBH).
  • Ik ben in 2000 teruggekomen naar Nederland en heb sindsdien met ruim 4.000 cursisten gewerkt. Omdat ik langdurig contact met mijn cursisten hou, weet ik wat de kritieke momenten in de training zijn. Buteyko is een proces, daarom kan je ook jaren later altijd bij me terecht.
  • Ik heb in het boek “Leven zonder Astma dankzij de Buteyko Methode” geschreven. Het boek heeft  zijn 3-e herdruk beleefd en is nu niet langer verkrijgbaar. Ik ben bezig een nieuw boek te schrijven (een boek schrijven kost erg veel tijd helaas).
  • Ik heb met vele bekende Buteyko Therapeuten samengewerkt, zoals Jennifer Stark (Nieuw Zeeland), Patrick Mckeown (Ierland), Christopher Drake (Bangkok) en Vladimir Sukhonosov (Rusland). Binnen de Buteyko Methode zijn er duidelijk verschillende visies over hoe men moet werken (van de nadruk op “puur ontspannen” tot het met “push oefeningen” jezelf onder grote druk zetten). Omdat ik met vele therapeuten heb samengewerkt, ken ik deze verschillende benaderingen goed en kan ik een inschatting maken welke aanpak bij jou het beste zal werken.
  • Mijn cursussen worden erg goed gewaardeerd (lees ook de verhalen van de cursisten op deze website). Daar ben ik erg blij mee.
  • Ik ben lid van een aantal Buteyko verenigingen. Wat ook betekent dat, mocht er tijdens de cursus iets gebeuren waarvoor we een second opinion willen, dit gemakkelijk te regelen valt. Zo heb ik veel contact met Patrick McKeown (hij is nog door Buteyko-zelf opgeleid).
  • Ik heb in 2008 de Buteyko Academie opgericht, en heb hier meer dan 100  mensen opgeleid tot Buteyko Therapeut.

Buteyko leren kan het beste zijn dat je ooit voor je gezondheid gedaan hebt.


Heb je nog vragen: Neem contact met me op.


Dick Kuiper

null