Nieuw Zeeland 2006

Patrick McHugh is het hoofd van de Eerste Hulp afdeling van het ziekenhuis in Gisborne (Nieuw Zeeland).

Gisborne ziekenhuis in Nieuw Zeeland waar Buteyko onderzoek gedaan is

In 2000 leidde hij het Nieuw Zeelandse onderzoek naar de effectiviteit van de Buteyko Methode bij astmapatiënten. Zijn conclusie was:

“De Buteyko Methode is een veilige en effectieve manier om beter met astma om te gaan. Vanwege de mogelijke farmaceutische-economische consequenties van een verminderd medicijngebruik, zou het verder onderzocht moeten worden”.


Daarna heeft hij een vervolgonderzoek bij astmatische kinderen gedaan. De Buteyko Therapeut was opnieuw Jennifer Stark.

Onderzoeksopzet

Er hebben slechts acht astmatische kinderen aan het onderzoek deelgenomen (beetje weinig lijkt me). Gemiddeld waren ze 11 jaar oud, en hadden ze 7,5 jaar last van astma. Ze gebruikten allemaal een luchtwegverwijder en ontstekingsremmer.

Resultaten

Na drie maanden bleek dat het gebruik van luchtwegverwijders met 66%, en het gebruik van ontstekingsremmers met 41%, gedaald was. Dr. McHugh concludeert:

"De vermindering van medicatiegebruik bij astmatische kinderen is vergelijkbaar met wat we gevonden hebben bij volwassen, en wat gevonden is in eerder onderzoek".


Hij geeft ook dit schema van de Buteyko studies die op dat moment gedaan waren:

Samenvatting Buteyko onderzoek naar astma

Hieronder kan je het artikel (in het Engels) lezen zoals het in 2006 in de New Zealand Medical Journal gepubliceerd is.

Artikel In New Zealand Medical Journal


Kort na deze publicatie heeft Dr. McHugh samen met twee collega's een brief geschreven aan het New Zeeland Medical Journal waarin hij nogmaals op de effectiviteit van de Buteyko Methode wijst (en wijst op de gevaren van langwerkende luchtwegverwijders).

Open brief van Dr. McHugh


Deze arts, die direct gezien heeft dat de Buteyko Methode werkt, zet zich in voor het verder verspreiden van de Buteyko Methode in Nieuw Zeeland.

Naar het volgende Buteyko onderzoek

Reactie plaatsen