The Sun Herald (Australië)

Artikel over de Buteyko Methode in de Australische krant Sun HeraldJulie Lobel had zware astma. Totdat ze de Buteyko Methode ontdekte.

In 1997 werd ze geïnterviewd door de Sun Herald, een Australische krant. Het artikel verscheen op 13 april 1997 en kreeg de titel: "Health Revolution, breath of life".

Hieronder de Nederlandse vertaling.
Gezondheidsrevolutie

Julie Lobel was vijf jaar oud toen ze een van de eerste Australische kinderen was die de verstuiver Ventolin kreeg. Sindsdien heeft ze te kampen gehad met zeer ernstige astma. Ze had als kind ingeklapte longen, is ontelbare keren in het ziekenhuis opgenomen geweest, en heeft daar vele malen op het randje van de dood gestaan. Op een gegeven moment werd ze afhankelijk van corticosteroïden waardoor ze stemmingswisselingen kreeg, in gewicht toenam, en elke zes weken een zware keelontsteking (larynchitis) kreeg.

Echter, sinds het leren van een simpele ademhalingstechniek, de Buteyko Methode, heeft ze geen astma-aanval meer gehad, is ze niet meer afhankelijk van Ventolin, en is ze haar gebruik van steroïden aan het verminderen.

“Afgelopen jaar had ik een periode met heftige astma-aanvallen. Ik kon niet van mijn slaapkamer naar de badkamer lopen zonder een aanval te krijgen” vertelt Julie Lobel, die nu 30 jaar is. “Ik werd opgenomen in het ziekenhuis waar ze me medicijnen gaven die adrenaline bevatten. Ik werd naar huis gestuurd met deze medicijnen en dacht, ik moet hier echt wat aan gaan doen”.

Korte tijd later hoorde ze over Buteyko van een collega. “Binnen een week zag ik resultaten, niet alleen met mijn ademhaling, maar ook met mijn keelontsteking. Ik had veel last van hooikoorts en deze klaarde ook op, evenals het slijm en het niezen - ik nieste altijd de hele dag”.

“Doordat ik niet goed sliep, werd ik altijd moe wakker, hoelang ik ook geslapen had. Nu voel ik me uitgerust, zelfs als ik ’s nachts slechts vijf uur slaap”.

Het meest dramatische gedeelte van de behandeling was voor haar het, gedurende drie weken, gaan slapen met een stuk medische tape over haar mond om zo het lichaam te leren door de neus te ademen. Dankzij de Buteyko Methode is Mevr. Lobel nu in staat haar huis in Canberra te renoveren.

Volgende media artikel

Reactie plaatsen